01/19/13 20:49
(http://www.klassa.bg/)

Лютви Местан е новият председател на ДПС, Доган остава пожизнен почетен председател

Лютви Местан е избран за председател на ДПС със 100% от гласовете на делегатите на Осмата национална конференция на партията, а Ахмед Доган - за почетен пожизнен председател на партията, заяви пред медиите депутатът Гюнай Сефер, съобщи БГНЕС. На въпрос на БГНЕС той поясни, че във функциите на почетния председател влиза участие е реденето на листи и други важни неща за партията. Конференцията е приела две поправки в Устава на ДПС, като едната е точно за избора на пожизнен почетен председател. 52-годишният Местан бе посочен за лидерския пост от Ахмед Доган, който по-рано обяви оставката си като председател на ДПС. Досега Местан бе зам.-председател на ДПС и зам.-председател на парламентарната група, един от най-близките до лидера.
Лютви Местан е роден на 24 декември 1960 г. в село Чорбаджийско, община Кирково. Завършил е българска филология и право. Работил е като учител. Депутат е в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. В парламента е член на Комисията по образование и наука. Известен е с инициативите си за задължително изучаване на майчиния език в училищата. През септември 2007 г. Комисията по досиетата обяви Лютви Местан като сътрудник на Трето управление и на Първа управление на бившата Държавна сигурност, под псевдонима "Павел".

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване