01/19/13 17:01
(http://www.klassa.bg/)

НСО не е отговаряла за охраната на конференцията на ДПС

НСО не отговаряше за охраната на пропускателния режим и сградата по време на конгреса на ДПС, заяви шефът на НСО ген. Коджейков. Той каза, че ДПС са го уведомили, че охраната на режима за пропускане на гости и делегати е поверен на фирма „Крон", която се грижи за охраната на НДК. Шеф на фирмата е бившият началник на антимафиотите ген. Кирил Радев. Коджейков не пожела да каже дали личната охрана на Доган, която е от НСО, е проявила небрежност. Предстои да се проверят всички записи и да се анализира действията на служителите на НСО по време на нападението.
Генералът не успя да отговори защо Ахмед Доган сам е избил пистолета от нападателя, а това не е сторила охраната му. Стана ясно само, че двама служители на НСО са затиснали нападателя с телата си върху земята и са предпазили той да бъде линчуван. Единият от гардовете е със съмнение за счупена ръка.

Коджейков отказа да посочи колко души са охранявали лидера на ДПС, като бе лаконичен - необходимият брой. Тойю отговори, че няколко политици са охранявани - Ахмед Доган, Яне Янев, Георги Първанов, Росен Плевнелиев, Сергей Станишев.  
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване