01/19/13 18:43
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2012” показа класа над „Берое 07”

Баскетболистките на Хасково показаха отлична игра и с класа над гостите от „Берое” спечелиха дербито на кръга в женската елитна дивизия. Мачът започна добре за домакините. След няколко добри атаки те поведоха с 9 точки. Минута преди края на първата част дори разликата набъбна на 14 точки. В крайна сметка първата четвърт завърши при 24:11 за домакините. Втората част започна подобно на първата. През по- голямата част хасковлийки поддържаха разликата от 14 точки. На полувремето резултатът на таблото показваше 40:22. Впечатление направи факта, че повече от 10 минути игра гостите не бяха вкарали кош. През третата четвърт хасковлийки достигнаха 21 точки разлика. На моменти старозагорки показваха добра игра, в резултат на което направиха добри атаки и намалиха разликата на 9 точки. Така частта завърши при 53:44.

В последната четвърт домакините запазиха хладнокръвие и с отлична игра в защита и нападение направиха разликата 30 точки.  В крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 79:53 за „Хасково 2012”, с което бе подпечатана 6- ата им победа от началото на първенството.

 

Хасковлийки показаха изключително добра игра в защита и не позволиха на гостите да поведат нито веднъж в мача. Публиката също не остави любимките си без подкрепа.

Мениджърът на отбора Николай Петров заяви, че от ръководството са изключително доволни не само от резултата, но и от играта на момичетата.

„Тренирахме усилено и резултатът е налице”, коментира Николай Петров.

За хасковлийки най- резултатни бяха Биляна Турчинович с 19 точки, следвана от Зорница Найденова с 18, Анита Тейлане и Амра Мехмедич с по 14 и Алма Ковачевич с 12 точки.

За гостите най- точни бяха Маринела Агаларева с 14 и Д. Димитрова с 12 точки.

Младен Желязков

Зорница Найденова в борба под коша на старозагорки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хасковлийки направиха отлична игра в нападение и защита

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване