01/20/13 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Бил Гейтс инвестира със съдружници 1 милиард долара в строителна компания в Египет

Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора на планетата Бил Гейтс оглави инвеститорската група група Cascade Investment, която купува за 1 милиард долара контролния пакет акции на компанията OCI – една от най-големите строителни фирми в Египет, съобщи сайтът на NASDAQ. Сделката е най-голямата в арабската страна след падането на режима на Хосни Мубарак през 2011 г.
Директорът на OCI Насеф Савирис подчерта, че далновидните инвеститори като Гейтс разбират, че изграждането на демокрация в Египет ще доведе до положителен икономически резултат в дългосрочен план.
OCI е частна компания, собственост на най-големия страната консорциум Orascom Construction Industries S.A.E., който е в ръцете на семейство Савирис. Съгласно договора, Cascade Investment ще получи пакет акции и в консорциума. Централата на OCI ще бъде преместена от Кайро в Амстердам, а акциите на компанията ще се търгуват и на борсата в Холандия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване