01/20/13 21:56
(http://e-vestnik.bg/)

Кой ще обясни на Европа защо не съдят биячите от ДПС?

В интернет вървят подписки да бъдат изправени на съд делегатите на конференцията на ДПС, които ритаха проснатият на земята нападател на Доган.

Кадрите с побойниците обиколиха света и представиха прекрасно България. “Евронюз” пускаше записа в рубриката “Без коментар”. За европейското законодателство това е престъпление, опит за линч. И за българското законодателство е престъпление. Но тук нито полиция, нито прокуратура реагира адекватно.

А биячите се виждат прекрасно. Те не се нахвърлят на нападателя да го спрат, да го обезвредят. Той вече е проснат на земята от охраната. Те налитат и ритат с все сила. Виждат се поне 7-8, как влизат отстрани в кадър  да го изритат по няколко пъти. Това не е само хулиганство, саморазправа и т. н. Това е опит за линч. Дори се чуват гласове “Убий го”. Какво е извършил преди това нападателят, не оправдава техните действия.

Ако прокуратурата не вкара в съда биячите, ще трябва някой да оправдае по някакъв начин тази сцена, която видя цяла Европа и цял свят. Няма оправдание за нея.

По принцип нападателят Октай Енимехмедов, на каквото и да го осъдят, може да съди за обезщетение биячите. И вече се намери един адвокат, който публично си предложи услугите. И ако българският съд не му присъди обезщетение, при така добре записаната от камерите сцена съдът в Страсбург ще го оцени подобаващо.

Ето един коментар по темата от блогъра Спас Спасов:

Веднага, на място и публично!

Софийският градски прокурор Николай Кокинов не смятал, че трябва да повдига обвинение на делегатите от националната конференция на ДПС, които опитаха да линчуват Октай Енимехмедов. “Слава на Бога, казал Кокинов, че не се стигна до нещо по-тежко“. Ами в такъв случай да вземе някой да повдигне обвинение на Кокинов. За безразличие:
1. Към онзи с бозавото сакенце дето изтича най-изотзад, за да ритне поваления на земята Енимехмедов два пъти в тестисите, като между двата удара се оттегляше на безопасно разстояние. За третия не събра кураж (виж тук видео).
2. Към другия дебелак, който целеше падналия Енимехмедов с ритници в гръб, но пак между краката. В ануса!
3. Към третия и четвъртия с баджовете, които ритаха вече напълно безпомощния Енимехмедов в главата и лицето. Това не е ли опит за убийство?
4. Към петия, шестия, седмия… и т.н.
Кокинов не смятал…! Браво!

Правото на Цецорон възтържествува – екзекуция без съд, веднага и на място! И по възможност публично! Прав е прокурорът, слава на Бога, че не се стигна до нещо по-тежко.

От блога на Спас Спасов

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване