01/20/13 09:40
(http://www.klassa.bg/)

“Цветът на хамелеона“ на фестивал в Ню Йорк

"Цветът на хамелеона”, която е режисьорски дебют на именития кинооператор Емил Христов, беше избрана от световноизвестния нюйоркски Музей на съвременното изкуство – MoMA – и Филмовото общество на Линкълн Център за участие във фестивала "Нови режисьори/Нови филми" (New Directors/New Films).

Премиерата на филма у нас ще стане факт съвсем скоро.

Това е 42-то по ред издание на фестивала, който се е посветил на откриването на творби на новопоявили се динамични кинотворци от цял свят.  

"Първите седем заглавия, които подбрахме, подсказват вълнуващото многообразие и майсторство в киноповествованието на режисьорите дебютанти тази година. 

Класът "Нови режисьори" за 2013-а обещава прекрасни изненади за киноманите по света", коментира кураторът Раджендра Рой от MoMA.

"Цветът на хамелеона” е представен от организаторите като "черна комедия, в която смешното се поднася с каменно лице". 

Отбелязва се фактът, че "с този филм във фестивала "Нови режисьори/Нови филми", след 35 годишно отсъствие, България се завръща!" 

Лентата, която ще тръгне по екраните в цялата страна на 5 април, вече получи Специално споменаване на Филмовия фестивал в Солун, номинации за награда "Откритие" на Международния филмов фестивал в Торонто и награда "Бронзов кон" на Филмовия фестивал в Стоклохлм.



















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване