01/21/13 12:22
(http://www.hsnovini.com/)

„АидаНет Вадо-рю” с два медала от Хърватия

Представителите на “АидаНет Вадо-рю”

От Международно състезание по карате за  за юноши, девойки, младежи и мъже и жени до 21 години се завърнаха каратеките на „АидаНет Вадо-рю”. В турнира са взели участие близо 1500 състезатели от 20 държави, сред които Германия, Италия, Дания, Гърция и Украйна. Българският национален отбор е участвал с 20 състезатели. Хасковлиите Силвия Вангелова и Егемен Сербест са играли на четири полуфинала и са завоювали два медала. В дисциплината кумите Силвия Вангелова е преодоляла три състезателки и е реализирала добра игра на полуфинала, но загуба на концентрация й попречила да е финалист. В срещата за трето място обаче отново е показала класа и спечелила бронза.

След три стабилни победи Егемен Сербест е повел в резултата на полуфинала над състезателя на домакините, но след непреценена атака в самия край на срещата е позволил загуба. В спора за бронза е останал 5-ти.

„Доволен съм от проказаното и от двамата, защото този турнир е само етап от подготовката им и най-важното беше Силвия и Егемен да изпълнят определени поставени им задачи, а класирането беше без значение. Имаме още две седмици, в които ще работим усилено за да се поздравим с успех на предстоящото европейско. За нас това беше последната силна проверка на подготовката на нашите национални състезатели. Видяхме както постигнатото до момента, така и слабостите, които смятаме да отстраним”, заяви генералният секретар на Българска национална федерация по карате инж. Георги Ривов.

Европейското първенство по КАРАТЕ за тази възраст ще се проведе от 7-ми до 10-ти февруари в гр. Коня, Турция.

Награждаването

 Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване