01/21/13 15:01
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Събираме пари за пенсиите лев по лев, откъде 22 милиарда за АЕЦ?

Ние сега събираме 700 милиона лева, а да вдигнем пенсиите от април, и ги събираме лев по лев, за да отидат при хората. Как си представя Станишев - отнякъде да дойдат 22 милиарда лева за АЕЦ. Това попита в понеделник премиерът Бойко Борисов.
БСП продължават да тиражират невероятни лъжи за цената на проекта за АЕЦ "Белене", каза още министър-председателят. По думите на Борисов - германската компания RWE (РВЕ), която се оттегли от проекта, е написала в писмото си, че Националната електрическа компания - НЕК не е казала - как ще финансира своята част от проекта, който е на стойност от 5 милиарда евро?
„За какви 3,5 милиарда говори Станишев, за какви пет лева говори и лъже народа? РВЕ му пише писмо, че неговата част е 5 милиарда евро и още 5 на РВЕ – 10 милиарда евро. И 100 - 200 милиона, което знаят още през 2008 г. Сериозната компания от Германия пита - откъде ще вземат парите? Какви наглеци, и сега правят референдум”, добави Борисов.
По думите му - българите трябва да знаят това, дума по дума, защото, ако някой се подлъже да каже „да” за този проект, трябва да каже - откъде ще дойдат 10 милиарда евро за проекта.
„Затова няма друг инвеститор, защото най-малко е 10 милиарда евро. Един милиард за електропреносна система, 1 милиард за ядрени хранилища, инфраструктура – близо 12 милиарда евро. Това са 22 - 23 милиарда лева и нагоре от българския бюджет, коментира премиерът.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване