01/21/13 12:56
(http://radiomilena.com/)

Бургаската болница отваря училище за бременни

DSC08285 150x150 Бургаската болница отваря училище за бременниУчилище за бременни отваря врати в Бургаската болница след малко повече от две седмици. Това  съобщи  днес на тържеството за Деня на родилната помощ д-р Антонио Душепеев – началник  на Родилно отделение в МБАЛ-Бургас. Добрата новина бе приветствана от кмета Димитър Николов, зам.-областния управител Севдалина Турманова и директора на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев. Тържеството на лекарите и акушерките уважиха още началниците на Здравната каса в Бургас д-р Таня Макшева и на Районната здравна инспекция  д-р Георги Паздеров, както и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

По традиция акушерката с най-дългогодишен стаж изми ръцете на началника на Родилно отделение.  Руска Овчарова поля вода върху дланите  на д-р Антонио Душепеев, наричайки: „Както се лее водата, така да се раждат децата”. През 2012 година в МБАЛ-Бургас са проплакали  1881 бебета, а двойките близнаци са рекордно много – 28. От началото на 2013 г. в МБАЛ-Бургас на бял свят са дошли 102 бебета като сред тях е и Катрин – първото бебе, заченато с изкуствено оплождане в Звеното по асистирана репродукция на Бургаската болница и родено в морския град.

„Искам специално да благодаря на д-р Матев, че през изминалата 2012 година направи нова, по-атрактивна система на заплащане, която запази и върна голяма част от добрите специалисти в МБАЛ-Бургас и за поредна година показа, че това лечебно заведение е стълба на град Бургас в здравеопазването”, каза кметът Димитър Николов. „Вие доказахте, че сте изключително отговорни специалисти за което ви благодаря от сърце. Уникални сте с вашата професия и вашите познания. Желая ви здраве”, каза д-р Георги Матев. Родилно отделение все повече задълбочава работата си с бременните жени, а бургаската болница планира и покупка на нова апаратура за Звеното по асистирана репродукция, която ще затвори цикъла репродуктивни манипулации с още една – ИКСИ. „Интра цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката“ (ICSI) е процедура, наподобяваща класическото ин витро оплождане, с тази разлика, че с помощта на микроманипулаторна система се избира един сперматозоид, който се инжектира в цитоплазмата на яйцеклетката. Именно такъв микроманипулатор ще бъде купен в звеното. „От началото на февруари започва  работа  и  Училище за бременни към нашето отделение, което следваща стъпка в интензивната женска консултация, която развиваме вече втора година”, каза начлникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. Училището за бременни ще събира бъдещи майки два пъти месечно, предоставяйки им възможността да получат важна информация за периода на бременността, раждането и първите месеци на бебето от лекари и акушерки с дългогодишен стаж. Първата лекция  е планира за  6 февруари в 13:30ч. Тя ще се проведе след  отворените врати, които се провеждат  всяка сряда в отделението.   Темата е: „Начало на нормално раждане. Видове контракции предвестници на раждането” ще представи д-р Душепеев

 Бургаската болница отваря училище за бременни

bookmark Бургаската болница отваря училище за бременниsvejo Бургаската болница отваря училище за бременниgoogle Бургаската болница отваря училище за бременниdelicious Бургаската болница отваря училище за бременниstumbleupon Бургаската болница отваря училище за бременниfacebook Бургаската болница отваря училище за бременниСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване