01/21/13 10:50
(http://www.hsnovini.com/)

Инспектори затвориха незаконо кафене и павилион в областта

Снимка: архив

Квартално кафене в Харманли и павилион в Свиленград бяха затворени, след проверка на инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните, през изминалата седмица.

При проверката на двата обекта, инспекторите установили сериозно нарушение. Гаражът в Харманли, който бил превърнат в кафене и павилиона за продажба на захарни изделия в Свиленград работили без задължителното по Закона за храните – удостоверение за регистрация. То се издава от Областната дирекция, след като бъдат изпълнени редица изисквания от норматива. На собствениците е издаден акт. Глобата за такова нарушение е в размер от 1000 до 2000 лева.

Още три акта са издали инспекторите на агенцията. Санкционирани са три обекта в областния град. Съставен е акт на павилион за продажба на пиле на грил,заради лоша хигиена в помещението. За това нарушение собственикът му ще плати глоба от 500 до 1000 лева. По същата причина е санкциониран и хранителен магазин. Глобата в случая е от 250 до 500 лева. Инспекторите са съставили акт и на търговски обект, в който се продавала хранителна стока с непълна информация, оказваща съдържанието й на етикета. Санкцията в този случай е от 300 до 1000 лева.

През изминалата седмица инспекторите са извършили 118 проверки на територията на областта. Издадени са 4 предписания, информираха от дирекцията.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване