01/21/13 08:52
(http://www.klassa.bg/)

Образувано е дело за несъстоятелност на ВМЗ

В Пловдивския окръжен съд е образувано търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Вазовски машиностроителни заводи” (ВМЗ) ЕАД по молба на „Механичен завод – Девин” АД. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.
Делото е насрочено за днес от 14 часа и ще се разглежда при закрити врата.

Съкращения на мощности, сливане на цехове и уволнения. Това са част от мерките, които ще залегнат в оздравителния план за ВМЗ-Сопот.

Той ще бъде представен следобед на икономическото министерство и на синдикатите. Според изпълнителния директор Иван Стоенчев в края на месеца се очаква да бъдат изплатени заплатите за декември.

По думите на директора проблемите на ВМЗ възникват, когато договорите за продажби намаляват през миналата година. Според него единственото държавно предприятие в сектора на оръжейното производство като цяло работи добре и печели от своята дейност, но има стари задължения към държавата, които не може да обслужва.

















Съдебна палата-Пловдив
 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване