01/21/13 11:19
(http://www.hsnovini.com/)

Паспортна служба с удължено работно време за референдума

Звено “Български документи за самоличност”

Звеното “Български документи за самоличност” ще работи с увеличено натоварване в седмицата преди провеждането на референдума и на пълен работен ден на 26-ти и 27-ми януари, съобщават от областната дирекция на МВР.

В седмицата преди провеждането на референдума е създадена организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас .

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25-ти януари ще бъдат издавани необходимите удостоверения, с които хората да могат да гласуват.

За издаването им гражданите трябва лично да подадат искане в периода от 21 януари до 17.00 ч. на 27 януари.

Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.

Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР.

Удостоверенията могат да послужат само пред секционната избирателна комисия и са валидни само за деня на референдума – 27 януари.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване