01/21/13 16:25
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Бойко Борисов да отговори защо излъга за 7-ми блок на Козлодуй

ГЕРБ се опитват да манипулират с откъслечни извадки, както направиха и с доклада на HSBC Не съм изненадан, че Бойко Борисов постоянно се опитва да пробута истината за лъжа. Пагубно е за България, че има за министър-председател един човек, за който лъжата е ежедневие. Това коментира председателят на БСП Сергей Станишев по повод на днешните изявления на Бойко Борисов за Белене.

Лидерът на социалистите изтъкна, че всичко обещано от ГЕРБ през 2009г. е било лъжа.

„Те и Белене обещаха, че ще строят, и че няма да лъжат и крадат обещаваха. Всеки ден ни сервират поредната си лъжа. И ще продължат да лъжат – това е ясно. По-лошото е, че се опитват да заблуждават цялото общество. Сега, дни преди референдума ще вадят една дума, отделни изречения и ще се опитват да ни натрапват тези манипулации за истина. Изумително е как така четири години документи стоят в кашони”, изтъкна Станишев.

Според него на всички е ясно, че ако имаше нещо – дори трохичка – ГЕРБ от това досега планина щяха да направят. „Подобни действия в последния момент, когато нито хората могат нещо да разберат, нито да стигне до тях истината показват – в действие е целият арсенал от манипулации”, каза лидерът на БСП. Той подчерта, че ГЕРБ ги е страх, Бойко Борисов лично го е страх от гласа на българите на 27-ми януари. „Не ги успокояват дори прогнозите за лошо време – впрегната е цялата държава, всички средства, за да се опорочи референдума”, отбеляза Станишев.

Лидерът на БСП попита с кого работеха управляващите през 2009г., ако според лъжите на Бойко Борисов RWE са се оттеглили още през 2008г. „Истината е, че RWE се оттеглиха по време на управлението на Бойко Борисов”, категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че е много лесно от една дълга кореспонденция да извадиш нещо и да скриеш по- голямата част. „ГЕРБ непрекъснато се опитват да манипулират хората с откъслечни извадки, както направиха и с доклада на HSBC – скриха част от него и досега отказват достъп до засекретените части, просто защото не им е изгодно и не искат истината да излезе наяве”, напомни лидерът на БСП.

По думите му е обидно към хората постоянно да трябва да се показва как безсрамно лъже премиерът на България. „Отвратителни нрави, отвратителни средства и пълно безсрамие – това демонстрират на финала на мандата си управляващите”, възмути се Станишев. Председателят на БСП подчерта, че вместо да манипулира гражданите, Бойко Борисов трябва да отговори защо лъже хората, че ще строят нов блок в Козлодуй.

Станишев напомни изявлението на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, от което става ясно, че не е направена никаква постъпка от страна на ГЕРБ към Европейската комисия за разрешение за строеж на нова ядрена мощност. „Ние строяхме и ще строим Белене. И в същото време развивахме икономиката и повишавахме доходите. Сега имаме само разруха и затъване. Това е изборът и всеки българин трябва да го направи. От гласа на всеки зависи утрешния ден”, каза още председателят на БСП.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване