01/21/13 14:33
(http://www.klassa.bg/)

Строс-Кан е платил на камериерката 1,5 милиона долара, за да го остави на мира

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан е изплатил на камериерката от Ню Йорк Нафисату Диало компенсация в размер на 1,5 милиона долара. Това твърди в.“Журнал дьо диманш“, като се позова на близки на французина, без да споменава имена. Около 30% от парите жената трябва да даде на адвокатите си. През декември друг френски вестник „Монд“ твърдеше, че сумата е 6 милиона долара.
През 2011 г. Диало обвини Строс-Кан, че е опитал да я изнасили в хотелската си стая. Бе заведено наказателно дело в Ню Йорк, което после бе спряно заради противоречивите показания на камериерката. Строс-Кан винаги е твърдял, че е невинен, но скандалът стана международен и той трябваше да напусне поста си и да се откаже от участие в президентската надпревара във Франция.
След закриване на наказателното дело, адвокатите на Диало подадоха в съда граждански иск за материална компенсация. В отговор Строс-Кан заведе дело срещу камериерката с обвинение, че е разбила политическата му кариера. През ноември стана ясно, че двамата са се разбрали извън съда и двете процедури бяха спрени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване