01/21/13 09:06
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Насилието на делегатите показа политическата същност на ДПС

„Никой не е казал, че разследването за нападението на Ахмед Доган е приключило. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV. „Разговарях с лидера на ДПС след инцидента, той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме и да го убедя, че се прави всичко необходимо”, каза Цветанов.

„Ние трябва да сме удовлетворени от това, което имаме до този момент и трябва да разберем дали има реално подбудител”, добави МВР шефът.

По повод коментарите,ч е полицията е закъсняла с повече от час при инцидента с Ахмед Доган, министърът обсясни, че сигналът е подаден в 12.15 ч в събота. Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12,30 ч са били в сградата. Цветанов заяви, че ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции, но не пожела да конкретизира какви ще бъдат те.

„Видяхме сериозно насилие и това показа политическата същност на ДПС. Цинично беше да му свалят панталона.” Така Цветанов коментира опита за линч на делегатите на конференцията над Октай Енимехмедов. Младият нападател най-вероятно ще отговаря за хулиганство пред съда. Вътрешният министър припомни случая с препречването на неговия ескорт, който също беше квалифициран така.

Шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев описа действията на 25-годишния Октай като „солова акция”. Той обясни, че младежът е искал да нарани Доган емоционално, не физически. Октай не е споделил намеренията си с никого. Част от думите в предсмъртното му писмо са написани с изрязани от вестник букви, които гласяли „действай сам”.

„Дал си е сметка как ви са вариантите и ги е обмислил - или да умре, или да оцелее и да каже защо го е направил. Той не е носител на идеи, просто иска чрез дейстъвията си да покаже на Доган, че не е недосегаем, че греши. Той е харесвал Доган и се е разочаровал, че той не е честен с хората си”, обясни Неделчо Стойчев.
 

















bTV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване