01/22/13 05:28
(http://www.klassa.bg/)

Групировката на Мохтар Белмохтар заплашва Франция

Ислямистката въоръжена групировка, извършила атаката с вземане на заложници в газовия комплекс Ин Аменас в Алжир по заповед на Мохтар Белмохтар, заплашва с нови нападения срещу Франция.

Това съобщава френският седмичник "Пари Мач", уверявайки, че информацията идва от говорител на групировката. "Франция на неверници и ционистки евреи ще плати за своята агресия срещу мюсюлманите от северната част на Мали, но не тя, но нейните лакеи - също", е казал по телефона на сътрудник на изданието, говорителят на групировката Джулайбиб /с истинско име Хасен Улд Халил/, уточнява "Пари Мач". Операцията в Ин Аменас бе 90% успешна, тъй като само с 40 мъже успяхме да проникнем в стратегически обект, пазен от 800 войници", е казал говорителят. "

Надявам се, че Франция си дава сметка, че има десетки Мохамед Мара /убит от френската полиция в Тулуза през март 2012 след като застреля седем души/ и Халед Келкал /отговорен за атентатите на френска земя през 90-те години/. Атаката в Ин Аменас е само началото", подчерта говорителят.
























АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване