01/22/13 08:58
(http://www.klassa.bg/)

Ученици от София разговарят с посланиците Отие и Хьопфнер

Посланиците на Франция и Германия в България, Филип Отие и Матиас Хьопфнер, ще се срещнат днес с 80 ученика от четири софийски училища: немската секция на 91 училище "Гълъбов", 9-та гимназия с изучаване на френски език "Алфонс дьо Ламартин", Deutsche Schule в София, Френското училище "Виктор Юго".

50 години ден по ден след подписването на Елисейския договор, основател на френско-германстото приятелство и сътрудничество, посланиците Хьопфнер и Отие ще запознаят младите българи, французи и германци с големите залози на френско-българското партньорство, с неговата роля в европейското съграждане и значението му за България. Изказванията на двамата посланици ще бъдат последвани от дискусия с учениците, които ще им поставят въпроси на немски и френски език.

50-тата годишнина от подписването на Елисейския договор, изключително важна дата за обединена Европа, ще бъде чествана също и чрез съвместни прояви през февруари и март месец. Част от проявите са прожекция на филма "Весела Коледа", европейска копродукция, и френско-германо-българска конференция по въпросите на новите медии.















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване