01/23/13 21:01
(http://www.klassa.bg/)

В Гоце Делчев излизат на протест срещу строежа на втора джамия



Жителите на Гоце Делчев няма да допуснат строителството на втора джамия в града. В края на седмицата е планиран граждански протест срещу изграждането на мюсюлмански храм, който по думите на организаторите, ще бъде най-голям на Балканите, съобщава Дарик.

Инициативният комитет разпространи в социалната мрежа плакати с призиви срещу нова джамия и ислямизирането на неврокопския регион. За председател на протестните действия е определен Андон Балтаджиев. За предстоящото шествие в Гоце Делчев е изпратено уведомително писмо до кмета на града Владимир Москов. Посочен е и конкретен маршрут по който ще минат протестиращите. Недоволните ще тръгнат на 25 януари от площад "Македония" в 17.00 часа и ще преминат по централната улица "Търговска" в града.

От гражданското сдружение завяват, че зад тях не стоят политически сили, не се конфронтират с изповядващите исляма и че не целят етническо напрежение. Очакват разумни хора от младото поколение мохамедани да ги подкрепят. Организаторите са посетили Неврокопския митрополит Натанаил в Хаджидимово и според твърденията им, владиката е дал благословията си за провеждане на митинга в петък.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване