01/23/13 21:10
(http://www.klassa.bg/)

Главният прокурор разпореди проверка на всички сигнали за магистрати



Сотир Цацаров е наредил да се извърши обстойна и пълна проверка за това как е работено по всички сигнали за извършени нарушения от магистрати, съобщава 24 часа.

Главният прокурор е назначил във вторник инвентаризация на отдел "Инспекторат" във Върховната касационна прокуратура. Преди това Цацаров наредил петимата прокурори от инспектората и шефката им Малена Филипова да бъдат преместени в други звена. Филипова, която работи там от времето на Никола Филчев, е върната в отдел "Противодействие на престъпленията, извършени от непълнолетни, и на посегателствата срещу малолетни и непълнолетни".

Проверката трябва да приключи до понеделник, а резултатите от нея ще бъдат обявени седмица по-късно. Не е изключено проверяващите да се натъкнат на преписки, оставени без разглеждане с години. На проблема обърна внимание зам. главният прокурор Бойко Найденов още преди месец, след като гръмна скандалът "Марковска". Тогава като и.д. главен прокурор той заяви, че сигналът за търговия с влияние срещу висшата административна съдийка Венета Марковска е бил подаден още през 2010 г. 2 г. след това делото е било висящо и се е водело срещу неизвестен извършител.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване