01/23/13 08:46
(http://radiomilena.com/)

Да живеем здравословно и да пазим природата

10 92 Да живеем здравословно и да пазим природата

15  момичета и момчета от пети, шести и седми клас на СОУ”Любен Каравелов”-Несебър работят по проект УСПЕХ в ателие „Да живеем здравословно и пазим  природата”. Техен ръководител е Соня Дамянова.

 

Децата наблягат на работа с рециклирани материали като пластмасови бутилки, стари вестници и списания и правят  интересни и оригинални елементи и фигури за украса. Усвояват и квилинг техниката, чрез която изработват поздравителни картички за най-различни поводи, парти- покани и др.

В часовете за рационално хранене и готварство освен теоретични знания учениците трупат и ценен практически опит в приготвянето на тиквеник, баница със сирене, баклава, бисквитени изделия и други кулинарни изкушения.

Предстои шиене ( ръчно и на машина )  на екологични торби от плат, като от едната им страна ше се чете надпис „Не на найлоновите торбички”, а от другата ще бъде изобразено логото на училището.

Децата от ателие  „Да живеем здравословно и пазим природата” се включиха активно в Коледния благотворителен базар, предлагайки изработени от самите тях изделия. Амбицията им е в края на учебната година да направят презентация на постигнатото пред своите учители и съученици.

                                                                               Мара МОМЧИЛОВА

 Да живеем здравословно и да пазим природата

bookmark Да живеем здравословно и да пазим природатаsvejo Да живеем здравословно и да пазим природатаgoogle Да живеем здравословно и да пазим природатаdelicious Да живеем здравословно и да пазим природатаstumbleupon Да живеем здравословно и да пазим природатаfacebook Да живеем здравословно и да пазим природатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване