01/23/13 16:55
(http://www.hsnovini.com/)

Димитровградската библиотека раздава годишни награди на своите читатели

Валентина Терзиева, ГБ „Пеньо Пенев”

За шеста поредна година димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” ще връчи традиционните награди „Читател на годината”. Това ще стане в началото на идната седмица.

На пресконференция днес бяха обявени имената на отличените читатели. Най-много книги през изминалата година, 307 на брой в отдела за възрастни е прочела инженер Венета Стоянова. Димитровградчанката работи в местен завод. В детския отдел първенец е Божидар Станчев от първи клас в Основно училище „Пенчо Славейков ”, прочел 102 книги. Наградите ще бъдат връчени от заместник- кмета Росен Кузев, информира библиотекарят Валентина Терзиева.

Като част от инициативите по случай 60-годишнината на местната библиотека, се организира „Месец на ученето през целия живот”. “За да отговорим на потребностите на нашите читатели, за бърз достъп до актуална информация, до нови форми на комуникация и участие в социалния живот за пореден път библиотеката организира обучителни курсове за начална компютърна грамотност”, каза още Терзиева.

Курсът е насочен най-вече към хората от третата възраст. До момента специалистите от библиотеката са обучили над 80 човека. Голям интерес към курсът по компютърна грамотност, отчитат от културния институт. Обучението стартира в началото на февруари. То се реализира, благодарение на техниката, която библиотеката получипо програма „Глобални библиотеки” през 2010 година.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване