01/23/13 23:53
(http://radiomilena.com/)

Сагата с площад „Стара планина“ в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

obsajdane Aheloi Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

Повече от два часа продължи общественото обсъждане на проектобюджета за 2013 година на община Поморие в читалището на град Ахелой.
След направения отчет на кмета на града Иван Георгиев, за направеното през 2012 година, неговият съименник и кмет на общината Иван Алексиев съобщи пред присъстващите, че преди да влезе в читалищния салон е видял какво е състоянието в момента на детската градина.
„Много добре знаете, че този проект бе заварен от нас и не сме пипали абсолютно нищо. За жалост, когато са заснемали сградата, предното ръководство на община Поморие не си е направило труда да влезе в разговори с БТК, които са на втория етаж и Български пощи, на първия етаж, за евентуално освобождаване на помещенията и разширяване на детската градина. Поради тази причина се изпълни в тази част проекта, но мога да Ви уверя, че ние вече водим такива разговори, за да им осигурим подходящи помещения, да се преместят и да освободят тази сграда и в последствие да разширим детската градина“, коментира Алексиев. Ако всичко това се случи през 2013 г., то през 2014 г. ще бъдат заложени средства и детската градина ще бъде разширена.
Кметът информира ахелойци и за много коментираните морски буни. От неговите думи стана ясно, че проектът не е одобрен въз основа на становище от Регионалното министерство /МРРБ/. Според тяхното становище би следвало да се завърши последния етап от брегоукрепването.  Иван Алексиев сподели, че общината ще продължи да защитава този проект, въпреки отрицателното становище. През следващата седмица той отново ще се срещне със зам. министъра и ще му покаже протоколите от подписката на жителите на града от общественото обсъждане за третата буна, предвидена по проекта, за да може да бъде защитен брега.
„Многогодишната сага площад „Стара планина“, който само се водеше в кавички, вече е площад „Стара планина“ на град Ахелой. Днес подписах заповед. Там няма да се строи, благодаря на хората, които са съсобственици на терен, че проявиха разбиране. Въпреки забавянето и въпреки трудностите за 1 година изчистихме този проблем. Тепърва ще възложим проектиране и ще го запазим като площад със зони за паркиране, със зони за детски кътове“, заяви Алексиев, който бе аплодиран от присъстващите.
Зам. кметът Кунчо Гайдов заяви, че по капиталовата програма за 2012 година от общинския съвет бяха предвидени асфалтиране на улици, които не бяха изпълнени качествено. До този момент общината не е платила за извършените ремонтни дейности, докато не се изпълни качествено. По същия некачествен начин бе направена и спортната площадка в училището, но в момента тя се ремонтира отново.
Най- обстоен в отчета и в проектобюджета за 2013г. бе зам. кметът по финанси Янчо Илиев, който съобщи доста цифри на присъстващите.
С аплодисменти беше посрещната информацията от зам. кметът Диана Апостолова, че всички ученици от общината ще пътуват с 60% намаление с обществения транспорт, ако учат в поморийските училища.
Някои от присъстващите отправиха въпроси и конкретни предложения относно движението на МПС, канализацията и разширението на пречиствателната станция в Равда,  съседството с община Несебър,  изграждане на алеи, осветление и тротоари на пътната отсечка от града до плажа, газификацията, спортните съоръжения и много др.

„Ние идваме при вас, за да чуем вашите предложения и по този начин да направим бюджета. Той се прави от вас“, заяви още кметът Иван Алексиев по време на обсъждането.

Съкратен видеозапис от обсъждането може да гледате тук:

obsajdane Aheloi 3 Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

obsajdane Aheloi2 Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

2 Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

 Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/

bookmark Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/svejo Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/google Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/delicious Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/stumbleupon Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/facebook Сагата с площад Стара планина в Ахелой приключи, жителите на града обсъдиха Бюджет 2012 /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване