01/23/13 08:26
(http://www.klassa.bg/)

Трима са арестувани в Румъния за обир на шедьоври за милиони

Трима души са арестувани в Румъния за участие в обир в Ротердам м. г., при който бяха откраднати седем шедьовъра, включително платна на Пикасо, Моне и Матис, предаде Би Би Си. Говорителка на холандската полиция обаче изрази съжаление, че няма и следа от похитените картини.

Дръзкият обир беше извършен на 16 октомври 2012 г. в Кунстхале, Ротердам. Полицията била вдигната по тревога, когато алармената инсталация на галерията била изключена, но докато блюстителите на реда пристигнат на място, бандитите вече били изчезнали с плячката си. Румънската агенция Медиафакс не дава никакви подробности за арестуваните.

Обирът в Ротердам е най-голямата кражба на произведения на изкуството, след като през 1991 г. от музея на ван Гог в Амстердам бяха откраднати 20 платна. Според експерти задигнатите през октомври картини струват стотици милиони евро, но те няма да могат да бъдат предлагани на официалния пазар.














Би Би Си





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване