01/23/13 15:31
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковлии търсят български семена за домати

Дойде периода за купуване на семена за ранните домати, гледани по оранжериите

Краят на месец януари е подходящ за снабдяването със семена за разсад на ранните сортове домати, отглеждани в оранжерии, споделят търговците от хасковските специализирани магазини.

Най- често се купувало българското производство, категорични са специалистите в сферата.

“В момента се търсят семена за домати, хибридни домати които са за ранно производство. Основните сортове, към които  се проявява най- голям интерес са българските, които се наложиха доста на пазара. Например такива са сортовете “Наслада”, “Рила” и други”, споделя агрономът Зара Хаджиева.

Търговците споделят, че в момента купувачите се ориентирали към малки количества, предимно за домашно производство в личното стопанство. Пазарът се запазил заради цените, които в последните няколко години не се променяли, за да има пазар на стоката.

“Цените са абсолютно достъпни за клиента. Няма промяна поне от 3 години”, коментира Зара Хаджиева.Тя допълни, че спад в търсенето не се отчита, а се запазва тенденцията хасковлии да си купуват семена за домати.

За по- голямо удобство вече се предлагат и пакети в намалени разфасовки. За по- дребните производители се намират опаковки по 2, 1 и дори половин грам. А цените варират средно от 1 до 3 лева.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване