01/23/13 05:56
(http://www.klassa.bg/)

Ченге от САЩ се стяга за шеф на полицията в Лондон

Полицейски шеф, прочул се със справянето с престъпността в Ню Йорк и Лос Анджелис, може да оглави Лондонската полиция, пише в "Таймс". Според публикацията британското правителство желаело да привлече за работата суперченгето Бил Братън заради успешното му справяне с организираната престъпност.

"Имал съм привилегията да ръководя две полицейски управления в Съединените щати, които имаха международно значение. Поради това имам интерес и към лондонската полиция, тъй като задачите, по които работите, излизат далеч извън рамките на конкретния район на отговорност", казал Братън пред "Таймс". Следващата седмица се очаква вътрешният министър Тереса Мей да отстрани една юридическа пречка, забраняваща на чужденци да заемат висшия полицейски пост в столицата на Острова. Братън изрежда и уникалността на задачите, по които би работил като шеф на лондонската полиция, вкл. обезпечаване сигурността на кралското семейство и борбата срещу тероризма.
В момента 65-годишният Братън има частна фирма в Ню Йорк, действаща в сферата на сигурността. Премиерът Дейвид Камерън се допитваше до него през 2011 г. по време на безредиците в столицата и искаше съвет как да се справят властите с бандите.














АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване