01/24/13 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Двама изхвърчат от НСО, заради нападението над Доган

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) ще бъдат уволнени заради нападението над Ахмед Доган по време на VIII Национална конференция на ДПС.

Това каза началникът на НСО бриг. ген. Тодор Коджейков, който представи резултати от вътрешната проверка във връзка с инцидента.

Дисциплинарно уволнени ще бъдат началникът на авангарда и началникът на екипа на охраната на Доган. Коджейков категорично отказа да назове имената им, но вече изтече информация, че става дума за Георги Райков и Георги Занев.

Шестима други служители на НСО ще бъдат наказани, като ще получат различни санкции според степента им на отговорност.

Тодор Коджейков бе категоричен, че няма да се оттегли от поста си, заради инцидента.

"Не считам, че трябва да си дам оставката", заяви шефът на НСО.

От анализа на инцидента службите са установили, че броят на охранителите на Доган по време на конференцията е бил достатъчен, но те са били разположени по неправилен начин – на дистанция, която не им е позволила да неутрализират нападателя.

Коджейков заяви, че на 10 януари в НСО е получено писмо от ДПС, с което службата за охрана се уведомява за провеждането на предстоящия конгрес и че вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите ще се осъществи от фирма "Кром", която пази сградата на НДК. Затова и НСО е помолена да осигури охрана по нейна компетентност.

Той още веднъж изтъкна, че НСО не е имала правомощия да проверява присъстващите на конгреса и това е било работа на охранителната фирма.

Службата планира въвеждането на нова система за охраната на лица на подобни мероприятия, с която ще се осигурява предварителен текущ контрол, обясни още Коджейков.

От НСО поискаха законодателни промени във връзка с работата на служителите, които да им дадат възможност да използват помощни средства като белезници при подобни ситуации.

















НСО

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване