01/24/13 12:54
(http://www.klassa.bg/)

Джон Кери е готов да изтегли активите си в 45 компании, ако стане държавен секретар

Ако бъде одобрен за държавен секретар на САЩ, сенатор Джон Кери ще трябва в рамките на 90 дни да изтегли капиталовложенията си от близо 45 фирми, за да няма конфликт на интереси, съобщава ИТАР-ТАСС.
Кандидатурата на Кери (69 г.) като наследник на Хилари Клинтън започва да се обсъжда в Сената в четвъртък. Миналият месец тя бе издигната от президента Барак Обама.
Отделът по етика към американското правителство е публикувал писмо, което Кери е изпратил до юрисконсулта на Държавния департамент. От него става ясно, че той притежава ценни книжа в най-малко 45 компании и е готов да ги изтегли. Сред тях са технологичните гиганти Apple, IBM, Intel и Hewlett-Packard, енергийните Exxon Mobil и ConocoPhillips, финансовите Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Barclays, Wells Fargo.
Всички ценни книжа на сенатора от Масачузетс се управляват от три фонда - Clara Winthrop Trust, Elizabeth Winthrop Trust и Robert Winthrop Trust.
Кери уверява, че ако Сенатът одобри кандидатурата му за първи дипломат на САЩ , съпругата му Тереза Хайнц (74 г.) също ще изтегли своите активи в тримесечен срок. Тя е вдовица на собственика на най-големия производител на сосове и бивш сенатор Джон Хайнц.
Ако се съди по данъчната декларация на Кери, през2011 г. той е притежавал състояние, оценявано между 184 и 287 милиона долара. Той е най-богатият член на Сената в американския Конгрес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване