01/24/13 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Кристин Лагард: Намалете заплатите на банкерите или рискувате нова криза

Изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард предупреди, че „разяждащото” неравенство спъва икономическото възстановяване на света, пише вестник “Индипендънт”. В свадлива реч пред някои от най-заможните в света финансисти на Световния икономически форум, Лагард каза, че възнагражденията на банкерите трябва да бъдат намалени, за да бъде запълнена празнината между богатите и бедните.
„Изключителното неравенство е разяждащо за растежа, то е разяждащо за обществото. Вярвам, че икономическите професии и политическата общност подценяват неравенството твърде дълго”, каза тя.
Лагард допълни, че може да се окаже необходимо държавите да наложат минимални възнаграждения, за да намалят несъответствието в приходите.
Лагард каза пред делегатите, че заплатите на банкерите са твърде високи. „Ние трябва да се движим в посока на по-благоразумни възнаграждения. В крайна сметка, всичко това е заради отговорността: нужен ни е финансов сектор, който да е отговорен към реалната икономика – който придава стойност, а не я унищожава”, каза тя.



















“Индипендънт”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване