01/24/13 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: Помилвахме трима през 2012 година, но хората не са цифри

Три са помилванията, с които Комисията по помилване към президентската институция е излязла с решение за 2012 г., но хората не са цифри. Това е твърдението на вицепрезидента Маргарита Попова, която заедно с председателя на комисията Ива Пушкарова, както и нейните членове представи годишния доклад за 2012 г., предаде репортер на БГНЕС.

На фона на помилванията средно по време на двата мандата на Георги Първанов и Ангел Марин, които са около 250 на година, трите помилвания, две от които частично, изглеждат странно малко. Вицепрезидентът Маргарита Попова в отговор на въпрос на БГНЕС заяви, че според нея такива сравнения са неуместни, защото помилването не е право на осъдения, а на държавния глава. Според Ива Пушкарова, не може да се изчисляват средно на брой помилванията заради промените в законодателството, както и да се прогнозират. За вицепрезидента хората не са цифри и според нея по-важното е да има ясни правила и политика в основанията на комисията, която предлага едно или друго решение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване