01/24/13 16:16
(http://www.hsnovini.com/)

Перуанец пее в центъра на Хасково

Перуанецът Уго Пабло пее и свири автентична перуанска музика в центъра на Хасково

Центърът на Хасково бе озвучен от традиционна за Латинска Америка музика. Перуанеца  Уго Пабло и българина Кирил Петров са в Хасково за втори път тази година.

Освен характерната за региона на Латинска Америка музика, те предлагат и редица предмети, сред които най- атрактивни са амулетите за здраве и късмет. Уго Пабло говори български език,  женен за сръбкиня и живее в гръцката столица Атина.

Той споделя, че всички предмети, които предлагат са изработени с материали от родината му.

“Това се прави от природни материали от Перу, тези амулети носят добра енергия, късмет. Музиката, която изпълнявам е от Латинска Америка, най- вече от Андите. Перу, Колумбия, Еквадор, свирим и индианска музика от Северна Америка” , разказа перуанеца Уго.

Той допълни, че харесва Хасково, където е идвал за пръв път преди около 12 години.

“Хубав град, с добри хора. Аз бях тук преди 12 или 13 години на фестивала на виното в Хасково и Харманли. Сега съм отново тук, много ми харесва” сподели още Уго Пабло.

През по- голяма част от годината двамата с колегата си Кирил, който освен музикант по професия е и илюзионист, обикалят цялата страна, за да представят музиката и изделията си. В момента са в процес на работа по подготовката на специална версия на популярната песен на Емил Димитров “Моя страна, моя България” с инструментал, характерен за Латинска Америка.След Хасково тазгодишната им обиколка на страната продължава към Стара Загора.

Хасково Новини

Най- голям интерес предизвикват амулетите за здраве и късмет

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уго споделя, че града и хората му допадат

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване