01/25/13 18:12
(http://radiomilena.com/)

Верни на традициите на хандбала

За втора поредна година в рамките на проекта УСПЕХ в СОУ”Любен Каравелов” – Несебър функционира секция „Хандбал”. В нея тренират 15 деца от пети клас под ръководството на Антоанета Йовчева. Тя е представител на златното поколение несебърски хандбалисти – републикански шампиони  през седемдесетте години на миналия век и е сериозно мотивирана да възроди хандбала в училището.

Децата с желание усвояват технико-тактическите умения и задачи на играта. Ежеседмично прилагат наученото в интензивни тренировки, където освен на хандбала се набляга и на комплекс от разнообразни упражнения с цел поддържане на добра физическа подготовка. Занятията се провеждат на откритите спортни площадки или в закрития физкултурен салон. Учениците са обезпечени с много добра екипировка, хандбални топки и тренировъчни уреди. Те разчитат на пълната подкрепа на училищното ръководство и своите родители. Логистична подкрепа е предложила Надриана Василева – участник в звездния отбор на училището в близкото минало.

Подготовката на младите хандбални надежди е  насочена към участието в турнири от различен ранг с цел постигане на високо спортно майсторство.

                                                       Мара МОМЧИЛОВА

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване