01/25/13 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Двама депутати от ДПС с повдигнати обвинения

Прокуратурата повдигна нови обвинения към народните представители Митхат Мехмед Табаков - бивш кмет на Община Дулово, и Гюнай Хасан Сефер. Двамата влизат в съда по обвинения за документни измами. Табаков е подсъдим и за престъпление по служба.
Според обвинението, в периода 09 - 27 май 2005 г. в градовете Дулово и София, двамата са използвали документи с невярно съдържание - Протокол за установяване завършването и за заплащане на натурални видове строителни и монтажни работи към обект „Път ІV - с. Върбино" и Искане за плащане пред „Публични инвестиционни проекти" ЕАД - гр. София.
По този начин Гюнай Сефер, като управляващ и представляващ „БУЛМЕКС" ЕООД - гр. Дулово, е получил без правно основание 90 609,16 лв. от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД, с намерение да ги присвои. Документната измама е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, а предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор.
Митхат Табаков и Гюнай Сафер са обвинени, че на 19 май 2005 г. Митхат Табаков, като кмет на Дулово, а Гюнай Сефер, като управител на фирма „БУЛМЕКС" ЕООД - гр. Дулово, са съставили официален документ с невярно съдържание, с цел да бъде използван този документ като доказателство. Става въпрос за Констативен акт за установяване годността за приемане на строеж на „Път ІV - с. Върбино", в който удостоверили неверни обстоятелства и изявления: че след подробния преглед на строителната документация и оглед на строежа, неизпълнени и недобре извършени строително-монтажни работи не са установени и че строежът е изпълнен, съгласно одобрените инвестиционни проекти. Предвиденото наказание за това обвинение е 5 години затвор. Отделно на Митхат Табаков е повдигнато и обвинение за престъпление по чл. 282, ал. 3, предвиждащо затвор от 3 до 10 години. Към май 2005 г. Митхат Табаков в качеството си на кмет на е нарушил редица свои задължения с цел да си набави имотна облага в размер на 90 609,16 лв.
Табаков и Сефер са с мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на по 3 000 лв. Припомняме, през октомври миналата година ДПС-депутатът Митхат Табаков бе осъден на 4 години затвор за вземане на подкуп в особено големи размери.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване