01/25/13 00:40
(http://radiomilena.com/)

Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/

DSC00511 Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/

За разлика от населените места на територията на общината поморийци се оказаха най-незаинтересовани от обществените обсъждания на проектобюджет-2013. Дали заради обявения ранен следобеден час или някаква друга причина, но присъствието на малкото граждани в заседателната зала на общината, от доста години се превръща вече в „традиция“.
Все пак имаше граждани, които поставиха своите въпроси и дадоха своите предложения.
Кметът Иван Алексиев закъсня за обсъждането, но съобщи, че причината за това бе срещата му с министър Симеон Дянков, който посети куполната гробница край Поморие и се запозна на място с извършващите се дейности. Алексиев сподели още, че вече е пред приключване изпълнението на първия етап от проекта „Виа Понтика“. Той съобщи, че общината вече е одобрена за втория етап на реставрацията и консервацията по проекта.
Зам. кметът Кунчо Гайдов запозна присъстващите с отчета по капиталовата програма за изминалата 2012г.
„Закъсняхме с изграждането на предвиденото кръгово кръстовище на улиците „Манастирска“ и „Княз Борис І“ по няколко причини: Първо с проекта, вече и минал експертен съвет, в момента е в процедура на съгласуване и минаваме към процедура за избор на изпълнител. Процедурата ще бъде обща, с изграждането на велоалеята от бившия лимонаден цех до кръговото кръстовище. Това неизпълнено през 2012 г. ще бъде прехвърлено за изпълнение на капиталовата програма през 2013 година в размер на около 400 000 лв.“, заяви Кунчо Гайдов.
През 2013 годна ще бъде извършен основен ремонт на отсечката от светофара до 15-ти блок. С това ще се реши един основен поток. Пред „Райфайзен банк“ ще се обособи нов паркинг. Предстои и ремонт на хандбалната площадка до Руски паметник. Местната власт се ангажира през тази година и с изграждането на селскостопански пазар.

Видеозапис от обсъждането на проекта за бюджета може да гледате тук!

2 Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/

 Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/

bookmark Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/svejo Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/google Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/delicious Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/stumbleupon Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/facebook Изграждат в Поморие велоалея и кръгово кръстовище /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване