01/25/13 13:31
(http://www.klassa.bg/)

Правителството преведе 4 милиона лева за заплати във ВМЗ Сопот

 

Правителството е  превело близо 4 милиона лева за заплати на ВМЗ – Сопот, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет. Преди това премиерът има срещи с председателите на двата основни синдиката Константин Тренчев и Пламен Димитров. Такава среща е насрочена и за вторник, когато ще се обсъдят нови мерки за оздравяване на предприятието.

Всичките 3100 работници в предприятието днес ще получат всички дължими заплати, включително и тази, която имат да вземат от понеделник, обясни премиерът. Борисов изтъкна, че е изгубил доверие в изпълнителния директор на ВМЗ Иван Стоенчев.

"Не може цял месец аз да се занимавам с тази тема, което не е моя работа, при положение, че миналата година преведохме 6 млн. лева за заплати, а преди празниците – още един милион", каза премиерът. Причина за раздразнението на премиера е достигналата до него информация, че тези пари вместо за заплати са били похарчени за суровини.

Ще има сигнал до прокуратурата за далавери не само от сегашното ръководство, но и за предишните, потвърди Константин Тренчев.

Изплащането на заплатите дава основание да започне незабавна процедура за преустановяване на стачните действия, но при запазване на стачната готовност, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му в началото на следващата седмица ще започнат срещите за оздравяването на предприятието.

Буквално преди ден вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че няма да позволи нито лев от държавния бюджет да отиде във ВМЗ. Повод за коментара му беше започналото в Пловдив първо дело за обявяване на оръжейницата във фалит. Според Дянков само бързата приватизация може да спаси ВМЗ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване