01/26/13 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Божинов започна със загуба във Виченца

Валери Божинов дебютира сред титулярите на Виченца, както му беше обещано от ръководството, но това не помогна на тима да избегне загубата като гост на прекия си конкурент за оставане в Серия Б Чезена.

Домакините спечелиха с 3:1 и се откъснаха от зоната на изпадащите, оставяйки Виченца на опасното 20-то място в класирането.

Тимът на Божинов има 19 пункта след 23-ия кръг на Серия Б, а Чезена вече е с 24 и временно се изкачва на 15-то място. По този начин Виченца е на 3 точки от спасителната 19-та позиция, окупирана за момента от Ланчано, който е с мач по-малко.

Любопитен факт е, че от 10-те отбора в Серия Б с наказание с отнемане на точки, единствено Гросето е по-назад в класирането от Виченца. Той е с 14 пункта (минус 6) и се намира на последното 22-ро място, като е сочен за сигурен изпадащ.

Божинов започна на върха на атаката за новия си клуб, но не можа да спази обещанието си към феновете да им се отплати с голове за топлото посрещане.

През първото полувреме той демонстрира добри качества и опита сам да създаде и завърши две офанзивни акции на тима си, но и двата му опита приключиха неуспешно с неточни изстрел към вратата на противника.

В 18-ата минута съотборникът на Божинов Пинарди изненада вратаря на Чезена Кампаньоло с изстрел от пряк свободен удар и откри резултата в полза на гостите - 0:1.

В 25-ата обаче домакините изравниха чрез Граноче, а 120 секунди по-късно осъществиха пълен обрат, благодарение на Тонучи - 2:1.

В 70-ата опитният нападател на Чезена Давиде Зуки сложи точка на спора с точен удар за крайното 3:1.


















Даниел Любомиров


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване