01/26/13 15:12
(http://radiomilena.com/)

Снежен апокалипсис в Смолян

Дървета падат като солети в Смолян и региона заради тежкия сняг. Дърво се изкорени и падна на централния булевард „България” срещу входа на „Билла”. Като по чудо в това време по тротоара не са минавали пешеходци, предаде КРОСС. В момента екип на Областна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” – Смолян работят по премахване на огромното дърво. Движението по булеварда е затруднено, преминава се еднопосочно, след изчакване.  Върба се е пречупила и е паднала на жилищна сграда в кв. „Невястата” номер 10. На улица „Превала” 8 е паднало дърво върху двуетажна къща, като са нанесени материални щети. Огромен клон от върба се счупи и падна на околовръстното шосе в Смолян. Клона е преместен на тротоара. Клон от върба падна и на централната автогара.

Шест сигнала за паднали дървета по републиканската пътна мрежа има в Областно пътно управление. 2 паднали дървета затрудняват движението по пътя Баните – „Стоянов мост”, преди Чепеларе по главен път Смолян- Пловдив, по пътя Смолян- Кърджали в района на село Леска,  както и на 1км. от село Могилица. Заради лошото време в Смолян има чести прекъсвания на електроснабдяването. През нощта екипите на службите се отзоваха на над 10 сигнала за паднали дървета по републиканските пътища, както и 15 паднали дървета по пътя за село Турян.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване