01/29/13 15:56
(http://www.hsnovini.com/)

Енгин със злато от Републиканското

Снимка: архив

Енгин Рашид от хасковския клуб по борба „Ангел воевода” завоюва златен медал на провелия се в столицата Републикански личен шампионат по свободна борба за юноши. В неделя хасковлията бе удостоен и с купа за най- техничен състезател.

Отличието хасковският борец спечели още при първото си участие при юношите. В неделя Енгин се бори в София при 74- килограмовите с едни от най- добрите състезатели в тази категория.  На тепиха той спечели всичките си срещи безапелационно, а на финала въпреки опитите на съдиите да подкрепят съперника му, той успя да надвие и Октай Салим от НСА, коментираха от треньорското ръководство на „Ангел воевода”. Въпреки тежките срещи Енгин съумя да спечели златото, с което си спечели правото да се подготвя в продължение на 20 дни с Националния отбор на България. Припомняме, че Енгин е вицеевропейски шампион за кадети през 2012 г.

Още 4- ма възпитаници на хасковския клуб взеха участие на Републиканското в София. При 120-  килограмовите Нурай Бедри се класира 5- ти, а една единствена грешка на полуфинала на другия дебютант при юношите Георги Ванчев му попречи да се бори за медал.

В края на месец април е следващото Държавно първенство, на което хасковските състезатели ще се борят за медалите.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване