01/29/13 19:09
(http://www.klassa.bg/)

И Перник скочи срещу Цветанов

От Инициативния комитет за защита правата на пострадалите от земетресението в Перник поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в качеството му на председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Министър Цветанов даже не отговаря на официалното изпратените му от нас писма, заяви по време на пресконференция председателят на инициативния комитет Николета Максимова. По тази причина ние искаме нова среща с премиера Бойко Борисов. Пред него ще настояваме за оставката на министър Цветанов независимо, че той заема този пост по закон, добави тя.

Максимова посочи, че в зимните месеци ситуацията с пострадалите от земния трус домове на много хора се усложнява. Земетресението не взе човешки жертви, но в месеците след него много хора починаха заради усложняване на здравословното им състояние в следствие на лошите битови условия, коментира тя.

По данни на комитета в определените от нормативните документи срокове в община Перник са постъпили 8 700 молби за обезщетения, извършени са 8 100 огледа на сгради. В комисията са изпратени 7 852 окомплектовани документи. Поисканите средства за подпомагане при възстановяване на частни сгради са 23 896 658 лв., отпуснатите средства са 3 374 465 лв. За възстановяване на обществени сгради са поискани 35 995 770 лв., а са отпуснати 4 780 596 лв. В момента ИК изготвя свое предложение за приоритетно подпомагане на пострадали граждани.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване