01/29/13 10:31
(http://www.klassa.bg/)

Лотус показа новия болид E21

Отборът на Лотус представи новия си болид - E21, с който се надява да бъде един от топ тимовете във Формула 1 през сезон 2013.

След разочароващата кампания през 2012, в която базираният в Енстоун тим стигна само до една победа - на Кими Райконен в Абу Даби, в Лотус вярват, че новият E21 може да постигне много повече.

"Мисля, че ще е честно да се каже, че всичко е възможно. Скокът, който направихме от 2011 до 2012 показва, че можем да го направим. Към това трябва да се добави постоянството и потенциала на нашите пилоти, в лицето на които разполагаме с изключително мощен коктейл за предстоящия сезон.

Амбициозният ни план да се превърнем в един от топ отборите във Формула 1 е близо до своето осъществяване и за да се случи, имаме нужда да от силно представяне и места на подиумите през 2013.

Гладни сме за успехи. В Енстоун знаем как да печелим титли, но мина доста време от последния ни триумф, така че нямаме търпение да вкусим отново от славата", каза тим шефът на Лотус Ерик Булие при представянето на новия болид.

Техническият директор на тима Джеймс Алисън подкрепи думите на началника си с конкретни примери за мощта на E21, но подчерта, че дали новият болид ще жъне успехи, ще стане ясно едва, когато той излезе на пистата и премеси сили с останалите.

Алисън каза, че визуално E21 прилича на колата от миналата година, но в определени области болидът е претърпял пълни промени и редизайн.

"В зависимост от това, къде гледате, някои части от новия болид са с нов дизайн, а други са допълнително оптимизирани, следвайки най-добрите образци от нашата философия за дизайна, която развиваме в последните няколко сезона", обясни техническият директор на Лотус.

Джеймс Алисън добави, че таи големи надежди за E21, но той трябва да се докаже и в полеви условия. "Е20 доказа, че е ефективна състезателна кола, така че няма как на нямаме очаквания към E21.

Продължихме да усъвършенстваме дизайна и се опитахме да създадем ефикасна и по-бърза състезателна машина, като взехме предвид всички научени уроци през последните години.

Колко успешно сме се справили със задачата обаче ще стане ясно, едва когато стартира в истинско състезание", завърши Алисън.

Фотоси на новия болид може да откриете при колегите от Sporta.bg





















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване