01/29/13 16:40
(http://www.hsnovini.com/)

Първолак и инженер станаха читатели на годината в Димитровград

Първокластникът Божидар с отличията

Традиционната награда “Читател на годината” връчи днес на официална церемония  димитровградската библиотека. Тази година престижното отличие получиха първокласникът Божидар Станчев от ОУ “Пенчо Славейков”, за прочетени от него през годината 102 книги. От отдела за възрастни на библиотеката  също отличиха своя фаворит. Това е инженер Венета Стоянова, за прочетени 302-а тома литература.

Официалната церемония „Читател на годината” откри директорът на библиотека „Пеньо Пенев” Петко Каневски. Наградата – грамота и книги, връчи заместник кметът на общината Росен Кузев.

Божидар е на 7 години. Любимите му книги са „Патиланци” и поредицата „Търсачи на талисмани”. Четенето на книги се превърнало в негово хоби преди две години,  след като майка му взела няколко издания на негово име от детския отдел на библиотеката. Толкова му харесали, че до днес е сред редовните читатели на местния културен институт, разказа Божидар.

Инж. Венета Стоянова е отличена за прочетени 302 книги през 2012 година

През миналата година библиотеката е обслужила повече от 74 000 посещения на читатели. 761 деца до 14-годишна възраст посещават детски отдел, 1 261 са регистрираните в отдела за възрастни, отчетоха от библиотеката. Поздрав за всички отправиха с песен съучениците на Божидар.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване