01/29/13 15:40
(http://www.hsnovini.com/)

Турски консул на посещение в Хасково

Турският консул в Пловдив бе на опознавателна обиколка в Хасково

Новият генерален консул на Турция в Пловдив  днес бе на опознавателна обиколка в региона. В рамките на посещението си той се срещна с градоначалника Георги Иванов.

Шенер Джебеджи е поел поста генерален консул през месец август миналата година. Неговото посещение в Хасково бе част от целта му да се запознае с всички области в консулския му окръг. Придружаваше го и търговското аташе Баръш Йеничари. В рамките на срещата бяха обсъждани различни теми, сред които и възможни бъдещи партньорски взаимоотношения на община Хасково с близки до границата между двете страни турски общини, като продължение на досега осъществените проекти за трансгранично сътрудничество. Турският консул пое ангажимента да съдейства за евентуални разговори в тази насока.

“Една приятна среща, която показа, че имаме възможност за взаимоотношения. Ние коментирахме възможността за трансгранично сътрудничество, за което през 2014- та година започва втория етап. По време на първия ние имахме два одобрени проекта, но те се провалиха заради несериозни бенефициенти. Ние ще кандидатстваме отново с тези проекти през 2014- та и се надяваме да намерим други по- сериозни бенефициенти от Турция за изпълнението им. Това са проектите за реконструкция и модернизация на сградата на Младежки център- Хасково и спортна зала “Спартак”, това заяви градоначалника Георги Иванов, след срещата с турския консул.

Представителят на Република Турция у нас коментира, че хасковски регион е изключително важен за страната му и особено за съседните турски общини, заради близката гранична връзка на митническия пункт Капитан Андреево.

Шенер Джебеджи заяви, че Хасково е и регион, в който е съсредоточена голяма част от дейността на турските бизнесмени, които инвестират именно тук.

От своя страна Георги Иванов покани чрез консула представители от съседната ни държава, които искат да развиват своя бизнес,  да посетят Хасково и да се информират за възможностите за това.

В края на срещата представителите на властта си размениха подаръци за спомен.

Хасково Новини

Шенер Джебеджи подари сервиз за кафе на Георги Иванов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Георги Иванов върна жеста със сувенири и бутилка българска ракия

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване