01/30/13 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Марк Грей: съдебната система се нуждае от основна реформа

Говорителят на Европейската комисия Марк Грей коментира нападенията срещу Ахмед Доган и Златомир Иванов-Баретата, като посочи че тези два случая са от изцяло вътрешен характер.  Ясно е, че очакваме българските власти да изправят отговорните пред правосъдието”, добави говорителят и за пореден път подчерта, че българската съдебна система се нуждае от основна реформа, съобщи bTV.
Уверени сме, че българските власти знаят какво да направят, каза още Марк Грей.
Грей направи своя коментар за ставащото в България на пресконференция по повод представянето на доклада за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Говорителят на ЕК уточни, че следващият официален доклад за Румъния ще бъде оповестен преди края на годината, а за България - през декември тази година.
Практически по същото време посланикът на САЩ в България Марси Рийс определи като "притеснителни" нападението срещу Ахмед Доган и вчерашното покушение срещу Златомир Иванов.
"Тези нападения са притеснителни. Насилието никога не е отговор. Очакваме политически изявления на българското правителство, каза посланик Рийс в отговор на молбата да коментира тези два инцидента. - "Не мисля, че тези атаки ще ни върнат към тъмното минало на България, но предизвикват сериозна тревога и трябва да се помисли, за да бъде овладян процесът и политиците да дадат гаранции, че такова нещо няма да се повтори", изтъкна посланикът на САЩ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване