01/30/13 11:10
(http://www.klassa.bg/)

НС осъди покушението срещу Доган

Категорично осъждаме опита за покушение срещу дългогодишния лидер на ДПС г-н Ахмед Доган, извършен на 19 януари 2013 г., се казва в декларация на ПГ на движението, прочетена днес от парламентарната трибуна от депутата Четин Казак, която народните представители одобриха с гласуване, предаде репортер на БГНЕС.

Призоваваме всички политически сили, обществени организации, както и всички български граждани да се разграничат от този безпрецедентен акт на политическо посегателство, продължи той. Остро порицаваме всякакви опити за героизиране на автора на покушението или омаловажаване на смисъла и тежестта на извършеното от него престъпление, настояват от ДПС. Депутатите гласуваха декларацията със 92 – "за", 5 - "против" и 3-ма "въздържали се".
Настояваме компетентните органи да поемат своята отговорност и осъществят пълно и ефективно разследване на случая и да разкрият цялата обективна истина относно причините и подбудите за извършването на този престъпен акт, се казва още в декларацията на ДПС, подкрепена от колегите им в НС. Апелираме към всички политически сили в страната да не допускат дори косвено поощряване на агресията срещу политическото различие. Призоваваме цялото българско общество към толерантно и отговорно поведение с цел съхраняване на гражданския мир като най-голямо достижение на българската демокрация, завършва документът.














БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване