01/30/13 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът осъди с декларация нападението над Доган

От втори опит българският парламент прие декларация, с която осъжда нападението на Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС в НДК. През миналата седмица депутатите не успяха да постигнат съгласие за такъв документ.
Призоваваме всички политически сили, обществени организации, както и всички български граждани да се разграничат от този безпрецедентен акт на политическо посегателство, пише в приетата декларация, подготвена от ДПС. Тя бе приета с 92 гласа "за", пет "против" и три "въздържал се"  В подкрепа на декларацията гласуваха 52 депутати от ГЕРБ, 17 от БСП и 22 от ДПС.
Депутатите от "Синята коалиция" не участваха в гласуването, а от "Атака" обявиха, че ще са против, както и гласуваха. Въпреки това в изказване от трибуната проф. Станислав Станилов заяви от името на партията, че „Атака” не одобрява насочването на оръжие към главата на политически лидер, дори и да е техен политически опонент.
Проф. Станилов обаче, не се съгласи, че има опити за героизиране на нападателя Октай Енимехмедов.
В приетата декларация има нарочен текст, в който се порицават опитите за героизиране на нападателя Октай Енимехмедов, както и омаловажаването на извършения от него акт.
Призоваваме цялото българско общество към толерантно и отговорно поведение с цел съхраняване на гражданския мир като най-голямото достижение на българската демокрация, пише още в приетата декларация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване