01/30/13 17:03
(http://www.hsnovini.com/)

Плащат компенсации на държавните школа за референдума

Снимка: архив

Компенсация за направени разходи по време на референдума ще бъде изплатена на всички държавни училища в областта, информираха от регионалния образователен инспекторат.

Две училища от областта вече са подали справки с направените разходи по време на референдума. Това са професионалните гимназии, по лека промишленост в Хасково и тази в Харманли. “Винаги е била такава процедурата по време на избори. Сега за пръв път и при референдума като предварително сме предупредили училищата да отчетът електромерите си, телефоните си и водомерите, за да могат след това да поискат точната сума, която са похарчили само за референдума”, информира началникът на РИО – Хасково Иван Панайотов.

Разходите, които са направени по време на референдума в хасковската професионална гимназия по лека промишленост възлизат на обща стойност 65 лева, сподели училищният  директор Росица Иванова. По данни на инспектората направените разходи по време на референдума в професионална гимназия в Харманли възлизат на 90 лева. Междувременно синдикатите нададоха глас, че референдумът ощетява българските училища. От синдикат “Образование”  обявиха, че ще предложат в избирателните кодекси и закони да се регламентира задълженията на училищата при провеждането на избори и финансовата отговорност на община и държава към тях, информират в открито писмо синдикатите.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване