01/30/13 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев е най-одобряваният политик през януари, обявиха от Института за модерна политика

Най-одобряваната политическа фигура и през януари остава президентът Росен Плевнелиев, който събира доверието на 47.6% от участниците в проучване. Това съобщи политологът Емил Георгиев при представяне на резултатите от национално изследване на социологическия екип на Института за модерна политика за обществено-политическите нагласи в страната през януари 2013 година.
 Изследването е направено в периода 13 - 21 януари 2013 година, като в него са участвали 981 пълнолетни респонденти.
По думите на Георгиев - на второ място в класацията е премиерът Бойко Борисов с 38.8 на сто положителен вот, следван от лидерът на БСП Сергей Станишев с 23.7% одобрение от страна на запитаните. Резултатите от изследването за месец януари отчитат спад на доверието към президента Плевнелиев, който през декември събра 51.67 на сто позитивни гласове, посочи Георгиев и добави, че Меглена Кунева е политикът, който запазва висок процент на неутрално отношение с резултат 34.5% от попитаните респонденти.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е най-неодобряваният политик през януари, като 74.1 на сто от участниците в проучването са дали своя негативен вот.
След него в класацията на неодобряваните политиците е Иван Костов с отрицателно отношение от страна на 66.8% от респондентите.
Лидерът на политическа партия "Атака" Волен Сидеров събира 62.2. на сто недоверие и се нарежда на последно място в топ 3 на най-неодобряваните политически фигури у нас в началото на 2013 година.
39 на сто от имащите право на глас българи категорично са заявили, че ще упражнят своят вот на предстоящите парламентарни избори през юли.
Ако изборите бяха днес, партиите биха получили следните резултати: 24,8% - ГЕРБ; 19,3 % - БСП; 5,5% - ДПС; 4,8% - „България на гражданите"; 2.7% - РЗС с Марешки; 2.7 - „Атака".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване