01/30/13 11:33
(http://www.klassa.bg/)

Фестивал на ледените фигури стартира пред Телефонната палата

В последния ден на януари от 16 часа пред VIVACOM Art Hall ще бъде открит първият ежегоден фестивал на ледените фигури в България Sofia Ice Fest. В продължение на 7 дни пред Телефонната палата ще бъдат разположени кристални ледени скулптури, леден бар, иглу и други интерактивни инсталации от лед. В центъра на фестивала ще е леденият бар на Absolut, а една от специалните атракции – двуметровата скулптура, символизираща бъдещето на комуникациите. Скулптори на леда са световно признатите артисти в тази област Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).
Sofia Ice Fest 2013 ще покаже на българската публика красотата и възможностите на художествената обработка на лед в цялата им светлина и по време на целия процес на работа с лед. Освен уникалните кристални фигури, ще има демонстрации на живо – работа с еднометрови ледени блокове и интерактивни инсталации за снимка за спомен.

За всеки ден от 31.януари до 6 февруари са планирани различни атракции, светлинно шоу върху леда и илюминации. За децата ще се организират снежни игри с различни награди, зимни приказки в иглу, интерактивен кът на тема „Климатичните промени и ледената шапка на Земята”, детски работилници и др. Всяка вечер от 19 часа започват и парти на ABSOLUT ICEBAR SOFIA с DJ-ите IHOU, Bel, Shaker Maker и други.

Фестивалът се организира от Пазар за изкуство и култура Human Thinks – организация на артисти от различни сфери, имащи за цел да променят градската среда и да стимулират творческия заряд у всеки човек, в партньорство с пространството за култура и изкуство VIVACOM Art Hall. Това е първото издание на събитието за България, което има амбицията да се превърне в ежегоден фестивал.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване