01/31/13 17:15
(http://www.hsnovini.com/)

60 жители на село Добрич се обединиха гласно против решение на ОбС

Заседанието бе прекратено за минути

На редовното заседание на Общински съвет в Димитровград, 60 жители на село Добрич се обявиха гласно против взето решение от съветниците, да не бъде отдаден етаж от сграда за нуждите на местната здравна служба. За да бъдат прекратени разгорещените дебати и жителите на селото да напуснат залата, председателят на местният парламент Стефан Димитров прекрати за минути заседанието.

Докладната за здравната служба в село Добрич е върната за преразглеждане от кмета на общината Иво Димов, след като в края на миналата година общинските съветници приеха решение да не бъде отдаван първия етаж за нуждите на местното здравеопазване. Новото преразглеждане на предходното решение аргументира общинският съветник Вълчо Митрушев.

“Здравната служба трябва да се ползва по предназначение. В общината постъпи подписка от 520 жители на населеното место, които изразяват своето желание и съгласие тази здравна служба да се ползва по предназначение. Самата тя е направена за това с лекарски кабинети, манипулационна, с подход на инвалиди”, сподели председателят на Здравната комисия към ОбС Вълчо Митрушев.

520 жители на селото с подписка за Здравната служба

Предложението е пенсионерския клуб делящ един етаж със здравната служба да бъде преместен на вторият. Кметът на село Добрич призова съветниците да подкрепят предложението. Жителите на селото изразиха гласно своето недоволство, след гласуването на докладната.

Подробности  ще видите  в новините на телевизия Рекординг.

 Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване