01/31/13 14:05
(http://www.klassa.bg/)

Министър Ковачева: Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е вандалски акт на посегателство срещу български гражданин

 

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е вандалски акт на посегателство срещу български гражданин, каза пред журналисти министърът на правосъдието Диана Ковачева. По думите й, съдебната охрана няма компетентност извън сградата на Съдебната палата, тъй като охраната в съда няма полицейски функции.
„Там има охранителни камери, които осигуряват запис на случващото се извън сградата. Компетентността на съдебната охрана е до козирката на сградата. Охраната вътре в съдебните палати е изцяло в компетентността на съдебната охрана”, обясни министърът.
Министър Ковачева заяви, че още не се е запознала с писмото на председателя на ВКС - проф. Лазар Груев във връзка с определянето на зони за сигурност около съдебните сгради в страната, но веднага след като го направи, ще сезира съответните институции, които имат отношение по този въпрос.
Ковачева подчерта, че специално е обърнала внимание да бъдат проверявани всички, които влизат в съдебните палати, включително и магистратите, във връзка със зачестилите бомбени заплахи. Тя е била уверена от службите, че всичко това се прави.

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване