01/31/13 17:34
(http://www.hsnovini.com/)

ПП “Свободен народ”: Борисов иска на всяка цена да спечели изборите – насажда страх у народа

За нов Изборен кодекс ще настояват опозиционни партии

Над 30 опозиционни партии, граждански движения, организации и общественици се обединиха в обща инициатива „Заедно за честни избори”. Те настояват да бъде приет демократичен Изборен кодекс, който да гарантира честността на изборите. Това обяви днес на пресконференция в Димитровград ръководството на политическа партия „Свободен народ”.

Сред предложенията на обединените опозиционни партии и организации е гласуването на изборите да става с помощта на електронно устройство, както в много страни по света. По този начин ще се избегнат проблемите с невалидни бюлетини, имитиране на печат на СИК с цел злоупотреби, гласуване на „мъртви души”, заяви  Георги Ривов, съпредседател на партия „Свободен народ”, която е учредила щаб за борба с изборните измами.

“Ние сме убедени, че предстоящите парламентарни избори ще бъдат взети с измама от сегашните управляващи. Няма значение кой как е гласувал, а кой брои бюлетините – този принцип е залегнал в измененията на сегашния Изборен кодекс. Нашият анализ показва, че референдума беше използван, за да се изпробват  методики именно на този принцип”, сподели Ривов.

Политиката на страх и опити да се взриви етническия мир в България с цел победа на изборите. Така окачестви действията на Бойко Борисов председателят на щаба на партията Цанко Колев, който е бил треньор на премиера.

“Страхът поражда страх. При нас за съжаление се получава това че страхът на един премиер, на един диктатор се превръща в страх на неговите поданици. Той ще направи всичко възможно да спечели изборите по простата причина, че за него живот извън партията и правителството и ръководното начало на партията – няма”, сподели Колев.

Цонко Колев определи атентата срещу Ахмед Доган като поръчков терористичен акт. Според анализите, направени от партията, единствените, които печелят от това, са управляващите. Така щели да вземат повече гласове на предстоящите избори, включително и от изселниците в Турция. По думите на Тодор Дечев целта на атентата е да омаловажи новият лидер на ДПС Касим Дал и да пренасочи тези гласове към ГЕРБ.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване